Descoperire macabră în Mexic: 12 morţi, inclusiv membri ai unui grup muzical, găsiţi pe fundul unui puţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a făcut descoperirea macabră FOTO Reuters
Poliţia a făcut descoperirea macabră FOTO Reuters

Cadavrele a 12 persoane, dintre care patru aparţinând membrilor unui grup de muzică columbiană, au fost descoperite luni pe fundul unui puţ în statul Nuevo Leon, unul dintre cele mai afectate de violenţele generate de traficul de droguri din nordul Mexicului, a anunţat o sursă guvernamentală.

Potrivit AFP, cei 14 muzicieni din grupul mexican Kombo Kolombia şi patru membri din echipa tehnică a formaţiei au fost răpiţi vineri de bărbaţi înarmaţi, care au apărut pe neaşteptate la o petrecere organizată în satul Hidalgo, la care participau circa 50 de persoane, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului pentru Securitate din acest stat, Jorge Domene. Răpitorii i-au forţat pe muzicieni să urce în nişte automobile.

Unul dintre membrii grupului a reuşit să scape şi i-a condus pe reprezentanţii autorităţilor la un puţ din satul vecin Mina, unde au fost găsite acele cadavre. Ceilalţi membri ai grupului "ar putea fi şi ei acolo", le-a spus el anchetatorilor.

Cadavrele a patru dintre muzicieni, care prezentau urme de gloanţe şi de tortură, au fost identificate de familiile lor.

Nuevo Leon, situat la frontiera cu Statele Unite ale Americii, este unul dintre statele mexicane cele mai afectate de valul de crime, răpiri şi execuţii de persoane asociate traficului de droguri, care a făcut peste 70.000 de victime în toaţă ţara din 2006, potrivit guvernului mexican.

Muzicienii, dintre care unii cântă pentru a aduce laude unor baroni ai drogurilor, au fost în mai multe reprize ţinte ale cartelurilor rivale.
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite