Descoperire de sute de mii de euro: două pungi cu lingouri de aur au fost uitate într-un avion din India

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu a fost aflat posesorul lingourilor de aur
Nu a fost aflat posesorul lingourilor de aur

Membrii personalului unei companii aeriene au descoperit 24 de lingouri de aur ascunse în toaleta unui avion parcat într-un aeroport din estul Indiei. Lingourile valorează mai mult de un milion de dolari, însă nu au fost revendicate până în prezent, iar autorităţile nu au făcut încă nicio arestare.

India, ţară care aspiră la titlul de cel mai mare importator de aur, deţinut în prezent de China, a cunoscut recent o perioadă marcată de o creştere a furturilor metalului preţios, după ce importurile au crescut în acest an de trei ori mai mult decât nivelul din 2012, datorită cererii enorme, notează France 24.

Avionul, care aparţine Jet Airways, a doua cea mai importantă companie aeriană din India, staţiona în aeroportul Kolkata, estul ţării, după ce încheiase o călătorie de la Patna, oraş aceeaşi regiune. Anterior acestui traseu intern, avionul a avut călătorii internaţionale.

„Personalul de curăţenie al aeroportului îşi îndeplineau sarcinile zilnice când au găsit două pungi în toaleta avionului”, a relatat directorul aeroportului, citat de AFP. Lingourile „nu au fost revendicate de nimeni. Nu au fost făcute arestări deocamdată”, a adăugat sursa.

Autorităţile au estimat că valoarea conţinutului celor două pungi este de aproximativ 70 de milioane de rupii, echivalentul a 828.000 de euro

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite