Demiteri în rândul unor demnitari chinezi în urma unui scandal sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lei Zhengfu, a fost primul care a fost demis în urma scandalului sexual
Lei Zhengfu, a fost primul care a fost demis în urma scandalului sexual

Presa chineză relatează că 10 demenitari au fost concediaţi, după o anchetă amplă privind un caz de şantaj sexual, în oraşul din sud-vestul ţării, Chongqing.


Între persoanele concediate se numără oficiali din partid şi din guvern, precum şi directori din companii de stat. Agenţia de presă Xinhua a transmis că bărbaţii ar fi fost filmaţi de către membri ai unei reţele infracţionale, în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu femei angajate de dezvoltatori imobiliari, pentru ca apoi să fie şantajaţi.

La sfârşitul anului trecut, o înregistrare video explicită cu secretarul de partid dintr-un district din oraşul-port Chongqing la o întâlnire cu o tânără femeie a circulat extrem de mult pe internet în China. Oficialul, Lei Zhengfu, a fost ulterior demis.

Mass-media chineze relataseră anterior că Lei fusese prins în cursă de o companie din domeniul construcţiilor care ar fi încercat să facă presiuni asupra sa pentru obţinerea de contracte.

Alţi zece oficiali au fost înlăturaţi din funcţii după ce au apărut în înregistrări similare, a precizat Xinhua. Printre ei s-au numărat oficiali regionali şi districtuali, precum şi şefi ai unor companii deţinute de stat.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite