De ce dictatorul nord-coreean Kim Jong-un nu va începe un război împotriva SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

Kim Jong-Un, excentricul lider de la Phenian, lansează tot mai frecvent ra­chete şi ameninţă omenirea cu un răz­boi distrugător. Focoasele nu­cleare sunt poliţa de asigurare a unui regim al cărui unic scop este supravieţuirea.

Coreea de Nord este sperietoarea lumii – lansează rachetă după rachetă, ame­ninţă că va lovi Guam-ul, iar pe 3 septembrie a testat prima bombă cu hidrogen, după cum pretind autorităţile de la Phenian. Şi nu este exclus ca dictatorul Kim Jong-Un, care a mers până acolo încât să-şi asasineze fratele, să declan­şeze un război distrugător.

Sau poate că nu. Dacă ne uităm mai atent, inclusiv la retorică şi la titlurile de presă, Coreea de Nord nu a reprezentat niciodată o ameninţare imediată pentru Statele Unite. Şi aceasta pentru că este puţin probabil ca Phenianul să-şi folosească rachetele nucleare împotriva SUA sau a oricărui alt stat.

Nu înseamnă desigur că dictatura lui Kim Jong-Un nu reprezintă un uriaş risc de securitate pentru întreaga lume. Prin­tre vecinii Coreei de Nord se nu­mără trei dintre cele mai mari 11 econo­mii ale lumii şi doi dintre cei mai apro­piaţi aliaţi ai SUA – Japonia şi Coreea de Sud. Nici un preşedinte al SUA nu şi-ar dori să vadă o rachetă care aterizează la Tokyo sau Seul. Ne­mai­vorbind de Hawaii.

Citeşte continuarea pe newmoney.ro

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite