Dalai Lama, internat. Cu ce probleme de sănătate se confruntă liderul spiritual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dalai Lama, în vârstă de 83 de ani, a fost internat la New Delhi, marţi, după ce a început să se plângă de dureri. Medicii au anunţat că starea sa este stabilă, scrie BBC.

„Doctorii l-au diagnosticat cu o infecţie toracică şi se află sub tratament. Starea lui este stabilă acum. Va fi tratat aici două-trei zile”, a declarat asistentul personal al liderului spiritual, Tenzin Taklha, pentru Reuters. 

Acum 60 de ani, liderul spiritual al călugărilor tibetani era nevoit să părăsească Tibetul după izbucnirea unei revolte în Lhasa, care avea să eşueze, împotriva guvernului chinez. Dalai Lama s-a retras în India, unde a fost urmat de peste 100.000 de conaţionali. China, care a ocupat regiunea Tibetului în 1950, vede în Dalai Lama un separatist periculos.

Laureat al premiului Nobel pentru Pace (1989), cel de-al 14-lea Dalai Lama a întreţinut constant dialoguri cu personalităţi din toate colţurile lumii, pe care a fost nevoit însă să le întrerupă în ultimii ani. 

Cine îi va succeda pe Dalai Lama rămâne un subiect discutabil. Conform bbc, China consideră că liderii săi au dreptul de a numi un succesor. Totuşi, luna trecută, liderul spiritual a declarat că orice succesor numit de China nu va fi acceptat de către tibetani. 

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite