Nou cutremur cu magnitudinea 5,2 în estul Turciei: sunt morți și răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni în estul Turciei, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), transmite Reuters.

Cutremur în Turcia
Cutremur în Turcia

UPDATE: Cel puţin o persoană a murit, iar alte 69 au fost rănite după prăbuşirea mai multor imobile, luni, în provincia turcă Malatya (sud-est), lovită de o nouă replică seismică, a anunţat agenţia publică pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), transmit AFP şi Reuters.

Yunus Sezer, şeful Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că echipele de căutare şi salvare au fost desfăşurate în zona a cinci clădiri.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat o magnitudine de 5,2, revizuită în scădere de la 5,5. EMSC a indicat că seismul a avut loc la o adâncime de 5 km.

AFAD a anunţat că replica a avut o magnitudine de 5,6.

Potrivit relatărilor din media, două persoane s-ar afla în continuare sub dărâmăturile uneia dintre clădirile prăbuşite.

"S-au prăbuşit clădiri, iar echipele noastre de căutare şi salvare au fost trimise de urgenţă", a indicat anterior pe Twitter AFAD.

De asemenea, primarul oraşului Yesilyurt, situat în apropiere de epicentrul seismului, a relatat la postul de televiziune Habertürk despre clădiri distruse şi operaţiuni în curs de desfăşurare pentru căutarea unor eventuale victime.

Replica s-a produs la ora locală 12:04 (9:04 GMT), potrivit AFAD.

Provincia Malatya a fost deja afectată de cutremurul devastator de la 6 februarie, care a ucis 44.374 de persoane în sudul şi sud-estul Turciei, conform celui mai recent bilanţ oficial.

Seismul din urmă cu trei săptămâni cu magnitudinea de 7,8 grade, soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină, a distrus sau a deteriorat grav peste 170.000 de clădiri din unsprezece provincii ale Turciei.

Aproximativ 10.000 de replici s-au produs în Turcia după seismul de la 6 februarie, potrivit AFAD.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 5 km, potrivit EMSC care a anunţat iniţial o adâncime de 10 km, potrivit Agerpres.

De asemenea, EMSC a revizuit în scădere magnitudinea cutremului, de la 5,5 grade.

Turcia a arestat 184 de persoane suspectate de responsabilitate pentru prăbuşirea clădirilor în cutremurele din această lună, iar anchetele se extind, a declarat sâmbătă un ministru turc, aminteşte Reuters.

Seismul de luni s-a produs la trei săptămâni după cutremurul devastator produs în sudul Turciei şi soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină.

Cutremurul devastator produs la 6 februarie a fost urmat de peste 9.000 de replici şi a distrus sau afectat puternic peste 173.000 de clădiri, lăsând peste 2 milioane de oameni fără adăpost, conform datelor autorităţilor turce.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite