Coreea de Sud discută cu SUA despre planificarea unor operațiuni cu arme nucleare

0
Publicat:

Biroul preşedintelui sud-coreean a transmis, marţi, că SUA şi Coreea de Sud vorbesc despre planificarea şi implementarea în comun a unor operaţiuni care implică active nucleare americane pentru a contracara ameninţările Coreei de Nord, relatează Reuters.

Bombardier nuclear american B-52 FOTO Shutterstock
Bombardier nuclear american B-52 FOTO Shutterstock

Declaraţia a fost realizată la scurt timp după ce liderul de la Casa Albă a afirmat că SUA nu discută cu Coreea de Sud despre exerciţii nucleare comune, dezmințind declarațiile precedente ale preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol dintr-un interviu acordat unui ziar local, scrie Agerpres.

 „Pentru a răspunde armelor nucleare nord-coreene, cele două ţări discută despre modalităţi comune de împărtăşire a informaţiilor cu privire la funcţionarea activelor nucleare deţinute de SUA, precum şi planificarea comună şi realizarea în comun a acestora", a menționat într-un comunicat secretarul de presă Kim Eun.

Acesta a afirmat că preşedintele american Joe Biden „nu a avut de ales decât să spună Nu", fiindcă a fost întrebat pur şi simplu dacă cele două ţări „discută jocuri de război nuclear", în timp ce exerciţiile nucleare comune pot fi organizate numai între state care deţin arme nucleare.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite