Coreea de Nord pregăteşte noi tiruri balistice. Puterea ultimului test, estimată la 50 de kilotone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test cu rachete al regimului comunist de la Phenian FOTO Arhivă
Test cu rachete al regimului comunist de la Phenian FOTO Arhivă

Al şaselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord are o putere estimată de 50 de kilotone, iar liderul acestui stat din Asia de Est intenţionează să-şi continue provocările, pregătind noi tiruri balistice, conform unui oficial din Ministerul sud-coreean al Apărării.

Această cantitate de energie ar însemna că testul a fost de cinci ori mai puternic decât al cincilea test nuclear, efectuat de Coreea de Nord în septembrie 2016, relatează AFP, potrivit news.ro.

El ar fi de trei ori mai puternic decât bomba americană care a devastat Hiroshima în 1945.

Pregătiri în vederea unor noi tiruri balistice

Pe de altă parte, Coreea de Nord a început să facă deja pregătiri în vederea unor noi tiruri de rachete balistice, a declarat luni un reprezentant al Ministerului sud-coreean al Apărării, citat de Reuters.

„Observăm semne care arată că ar putea avea loc noi tiruri de rachete balistice. Ne aşteptăm totodată ca Nordul că tragă o rachetă balistică intercontinental“, a declarat Chang Kyung-soo în Parlamentul de la Seul.

Reprezentantul ministerului a fost invitat să răspundă unor întrebări ale deputaţilor sud-coreeni despre al şaselea test nuclear - şi cel mai important până în prezent - efectuat de regimul lui Kim Jong-un, notează agenţia de presă Reuters, preluată de news.ro.

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte luni, la ora locală 14.00 (21.00, ora României), pentru a discuta despre ultimul test nuclear al Phenianului, la solicitarea Statelor Unite, Japoniei, Marii Britanii, Franţei şi Coreei de Sud, a anunţat duminică reprezentanţa americană la ONU.

Consiliul a impus la începutul lui august, în unanimitate, noi sancţiuni Coreei de Nord, în urma tirului a două rachete balistice intercontinentale nord-coreene.

Preşedintele american Donald Trump l-a asigurat, luni, pe premierul japonez Shinzo Abe de disponibilitatea Statelor Unite de a recurge la armele nucleare împotriva Coreei de Nord, dacă va fi necesar, potrivit unui comunicat al Casei Albe. Fostul şef al serviciilor de informaţii israeliene, Amos Yadlin, îndeamnă Washingtonul să atace preventiv Coreea de Nord dacă are capacitatea de a o face.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite