Coreea de Nord ameninţă: Statele Unite vor avea de confruntat „răzbunarea nemiloasă“ a Phenianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Coreea de Nord a ameninţat Statele Unite marţi, declarând că americanii se vor confrunta cu o „răzbunare nemiloasă“, deoarece au ignorat avertizările Phenianului de a înceta exerciţiile militare cu Coreea de Sud, relatează Bloomberg.

KNCA a precizat că Phenianul nu „va aştepta liniştit fără să facă ceva” şi că ar fi o eroare de judecată din partea SUA să creadă asta. Ultimele vizite şi exerciţii militare ale militarilor americani din Coreea de Sud creează circumstanţele unui „război batjocoritor” a mai adăugat KCNA.

Ultimul anunţ reprezintă o nouă încleştare după ce războiul cuvintelor dintre SUA şi Coreea de Nord părea că se diminuează. Săptămâna trecută, Donald Trump lăuda decizia „înţeleaptă şi bine gândită“ a liderului nord-coreean Kim Jong-un, care a anunţat că-şi amână planul de a lansa un atac asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului, un avanpost militar al americanilor. „Kim Jong-un din Coreea de Nord a luat o decizie foarte înţeleaptă şi foarte bine gândită“, scria Trump pe Twitter.

Tensiunile dintre SUA şi Coreea de Nord s-au intensificat în iulie, după ce Phenianul a condus două teste cu rachete intercontinentale balistice, spunând că ar fi în stare să lovească teritoriul american. Ulterior, Trump a declara că forţa „militară reprezintă o opţiune” în a-l opri pe Kim Jong-un.

Luni, preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in spunea că Phenianul nu ar trebui să se folosească de contextul exerciţiilor militare ca scuză pentru a lansa noi provocări. Exerciţiile „nu au ca scop intensificarea tensiunilor din Peninsula Coreeană” adăuga acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite