Coreea de Nord a lansat un „proiectil neidentificat”, care ar părea să fie o rachetă balistică. Lansarea ar fi eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Coreea de Nord a lansat miercuri un „proiectil necunoscut” care a părut să eşueze imediat după lansare, a spus armata sud-coreeană, în contextul în care există informaţii potrivit cărora Nordul (ţară cu armament nuclear) încearcă să testeze cea mai mare rachetă a sa de până acum, transmite Reuters.

„Coreea de Nord a lansat un proiectil necunoscut din regiunea Sunan, în jurul orel locale 09.30, dar se presupune să a eşuat imediat după lansare", a precizat Statul Major al Coreei de Sud într-un comunicat. 

Proiectilul a părut să explodeze în aer la scurt timp după decolare, a relatat agenţia de ştiri Yonhap, citând surse anonime. Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane a calificat-o drept o „lansare de rachetă balistică".

O sursă din cadrul Ministerului japonez al Apărării a calificat, de asemenea, proiectilul drept o potenţială rachetă balistică, a relatat televiziunea publică japoneză NHK. În urma testului eşuat au căzut resturi în Phenian sau în apropiere de acesta, a relatat NK News, cu sediul la Seul, citând martori anonimi şi o fotografie a testului care arată o minge de fum de culoare roşie la capătul unui traseu de lansare a rachetei în zig-zag pe cerul oraşului.

„Raportul privind eşecul de la Sunan este îngrijorător din cauza posibilităţii de a afecta zone civile puternic populate", a declarat Ankit Panda, cercetător senior la Carnegie Endowment for International Peace, cu sediul în SUA.

În ianuarie, a fost înregistrat un număr record de lansări, şapte, Coreea de Nord lansând o succesiune de rachete, cele mai multe cu rază scurtă de acţiune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite