Copiii captivi în peştera din Thailanda le-au trimis scrisori părinţilor. Operaţiunea de salvare este amânată

0
0

Oficialii thailandezi au exclus orice încercare imediată de a evacua pe cei 12 copii şi antrenorul lor prinşi într-o peşteră din nordul Thailandei, în ciuda îngrijorărilor privind nivelul scăzut de oxigen din subteran. Între timp, copiii au trimis scrisori părinţilor în care îi asigurau că sunt în regulă.

„Nu, nu astăzi”, a declarat Narongsak Osottanakorn, guvernatorul provinciei Chiang Rai, după ce a fost întrebat de reporteri despre eforturile de salvare.

Oficialii iau în considerare un plan care implică „un scafandru partener”, în care un adult cu experienţă ar înota alături de fiecare copil, pentru a evacua membrii echipei, conform unui oficial american.

La operaţiunea de salvare ar urma să participe atât scafandri thailandezi şi americani, cât şi australieni, britanici dar şi din alte zone ale Europei şi Asiei.

Vineri, şeful puşcaşilor marini thailandezi, Aphakorn Yoo-kongkaew, a declarat că nivelul oxigenului din peşteră a scăzut până la 15%, un nivel despre care un medic thailandez a declarat că aduce un risc serios de hipoxie.

Guvernatorul Osottanakorn a declarat că „aerul reprezintă o problemă majoră”, dar a adăugat că experţii britanici au confirmat că, în peştera unde sunt situaţi copiii, condiţiile sunt „în regulă”.

Copiii au trimis scrisori părinţilor în care îi asigurau că sunt bine, iar unii dintre ei au cerut mâncare, precum pui prăjit.

„Doamna profesoară, nu ne daţi multe teme”, se arată într-una din scrisori. De asemenea, antrenorul echipei şi-a transmis scuzele către părinţi într-o scrisoare separată.

Antrenorul, Ekkapol Chantawong, a scris: „Dragi părinţi, toţi copiii sunt bine, echipa de salvare ne tratează bine. Promit că voi avea grijă de copii cât de bine pot. Mulţumesc tuturor care au venit să ajute. Le cer scuze sincere părinţilor”.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite