Conducătorul Hezbollah susţine că Siria este ameninţată cu divizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hassan Nasrallah susţine că va fi un război lung dacă unica soluţie a conflictului este de ordin militar
Hassan Nasrallah susţine că va fi un război lung dacă unica soluţie a conflictului este de ordin militar

Distrusă din cauza războiului, Siria este ameninţată cu divizarea, a declarat într-un discurs televizat şeful mişcării Hezbollah din Liban, Hassan Nasrallah.

„Fundamental şi ideologic, noi respingem orice formă de divizare a oricărei ţări arabe sau islamice şi susţinem ca ele să-şi păstreze unitatea“, a spus Nasrallah, al cărui grup militant şiit este un aliat de lungă durată al guvernului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

„Din Yemen, până în Irak şi în Siria, regiunea este ameninţată mai mult decât oricând de o dezmembrare. Noi, cei din Liban şi din regiune, trecem prin una dintre cele mai importante şi periculoase momente, o atmosferă de conflict“, a avertizat liderul Hezbollah, citat de „Al Arabiya“.

El a dat vina pe guvernele occidentale şi pe cele arabe pentru cei 125.000 de refugiaţi sirieni din Liban, pentru că au recunoscut opoziţia armată.

„Oamenii care poartă răspunderea pentru dislocarea lor sunt aceiaşi care sunt responsabili pentru vărsarea de sânge, fapt ce a împiedicat un dialog politic sau o soluţionare. În cazul în care se continuă doar cu o soluţie militară, va fi un război lung“, a avertizat el, cerând guvernului libanez să ia o poziţie.

„Libanul nu poate suporta costurile sociale, umanitare şi politice“ ale lipsei de acţiune, spune liderul Hezbollah.

Documente oficiale siriene clasificate ca fiind secrete şi obţinute de „Al Arabiya“, arată că Hezbollah a jucat un rol activ în represiunea mortală asupra civililor şi în opoziţia armată în ţările vecine Siriei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite