Comuniştii atacă pe toate fronturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu Voronin în frunte, simpatizanţii PCRM au cerut demisia guvernului Vlad Filat şi a preşedintelui Marian Lupu. Comuniştii au recurs la tot arsenalul de luptă în zilele care au mai rămas până la 19 iunie când va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Chişinăului.

Revoltaţi de rezultatele alegerilor locale, câteva sute de membri şi simpatizanţi ai comuniştilor, în frunte cu liderul lor, Vladimir Voronin şi cu Igor Dodon, candidat la Primăria Chişinăului, au protestat, ieri, în faţa Palatului Republicii. În paralel cu mitingul, grupul parlamentar al PCRM s-a retras de la lucrările Parlamentului după ce în prealabil ceruseră demisia preşdintelui Comisiei Electorale centrale, Iurie Ciocan, pe care l-au acuzat că acţionează la comanda partidelor din Alianţa la guvernare. Şeful Legislativului, Marian Lupu, le-a atras atenţia că Parlamentul este locul unde se propun proiecte de legi şi nu cereri de demisie, lucru care i-a enervat pe comunişti şi au cerut demisia preşedintelui şi  guvernului.

Chirtoacă cere renumărarea voturilor

Candidatul Partidului Liberal la Primăria Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a anunţat, ieri, că va cere Comisiei Electorale Centrale renumărarea voturilor pentru Consiliului Municipal Chişinău, unde comuniştii au obţinut majoritatea în urma alegerilor locale de duminică. Comuniştii au fraudat voturile prin cumpărarea şi fotografierea lor. Am cerut Comisiei Electorale Centrale renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău şi a buletinulor anulate. Numărul acestora e de trei ori mai mare decât la alegerilor parlamentare, lucru suspect", a declarat candidatul PL.

Acuzele lui Dodon

Rezultatele finale ale CEC arată că PCRM ar fi obţinut majoritatea mandatelor pentru Consiliul Municipal. Comuniştii au reuşit să-şi asigure 26 de mandate de consilieri, iar partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană, 25. În plus, candidatul PCRM la funcţia de primar al Chişinăului, Igor Dodon, cere Procuraturii Generale anchetarea adversarului său Dorin Chirtoacă, pe care îl acuză de implicare în acte de corupţie.

Rusia reacţionează

Ministerul rus de Externe, susţine, într-o declaraţie postată pe site-ul său, că observatorii europeni au trecut sub tăcere mai multe cazuri de nerespectare a standardelor unui scrutin democratic, înregistrate în timpul alegerilor locale din Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Chişinău a reacţionat spunînd că Rusia se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova şi susţine deschis un candidat electoral, prin comentariile privind rezultatele alegerilor locale din 5 iunie.

"Am cerut Comisiei Electorale Centrale renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău şi a buletinelor nevalabile."
Dorin Chirtoacă
primarul Chişinăului

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite