China spune că varianta Omicron a ajuns în ţară prin coletele din SUA şi Canada. Beijingul cere dezinfectarea corespondenţei externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ima
Ima

Presa de stat din China scrie că noile cazuri de infectare cu varianta Omicron detectate în Beijing sunt cauzate de coletele trimise din străinătate, în special din SUA şi Canada.

Experţii în sănătate au precizat în repetate rânduri că virusul se răspândeşte în principal doar prin particule din aer atunci când ne aflăm lângă persoane infectate care tuşesc, vorbesc sau strănută. Totuşi, autorităţile din China au au subliniat că există un adevărat pericol de infecatre de pe ambalaje şi a intensificat testarea alimentelor congelate şi a coletelor trimise din străinătate.

Ziarul Global Times al Partidului Comunist a citat Centrul de Control al Bolilor din Beijing şi diverşi virologi când au expus legătura dintre ultimele infectări cu COVID-19 detectate şi coletele venite din afara ţării. Poşta chineză le-a ordonat angajaţilor săi să dezinfecteze în mod sistematic corespondenţa sosită din străinătate.

O parte a capitalei a fost închisă după ce China a detectat trei cazuri noi de infectare cu COVID-19, la doar câteva săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă care sunt organizate la Beijing, scrie AP.

China rămâne în alertă înainte de începerea jocurilor Olimpice de Iarnă

În prezent, aproape 20 de milioane de oameni sunt în lockdown şi într-un regim strict de testare în masă din cauza noilor cazuri de covid.

Organizatorii Jocurilor de la Beijing au anunţat luni că doar anumitor spectatori „selecţi” li se va permite să participe la evenimentele ce vor începe în mod oficial pe 4 februarie. Beijing a anunţat deja că niciun fan din afara ţării nu va avea acces la Jocuri şi că nu pune la dispoziţie bilete publicului general.

China a evitat în mare parte izbucnirea de noi focare de infectare cu Omicron datorită unui regim foarte strict de carantină, testări în masă şi restricţii de călătorie. În acelaşi timp, China continuă să se lupte cu valuri de infectare în mai multe oraşe, inclusiv în portul Tianjin, aflat la o oră de Beijing.

În ciuda politicii „zero-COVID” a Chinei, viaţa în oraşul Xi'an, care a avut de îndurat mai multe săptămâni de carantină, pare să se întoarcă la normal.  Un singur caz de infectare cu virusul a identificat în oraş, din totalul de 127 de cazuri noi transmise domestic care au fost detectate marţi în ţară.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite