China şi India, la un pas de război. 20 de soldaţi indieni şi-au pierdut viaţa într-o confruntare cu armata chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regiunea Kashmir este cunoscută pentru conflictele care au loc relativ des FOTO AFP
Regiunea Kashmir este cunoscută pentru conflictele care au loc relativ des FOTO AFP

Cel puţin 20 de soldaţi indieni au murit într-o luptă cu forţele chineze în regiunea Kashmir, în  Ladakh. Regiunea este una intens disputată între cele două ţări.

Potrivit BBC, este pentru prima oară în ultimele cinci decenii când incidentele iau o astfel de întorsătură şi se ajunge la pierderi de vieţi omeneşti. 

Iniţial, armata indiană a anunţat că doar trei dintre soldaţii săi şi-au pierdut viaţa, însă mai târziu, în cursul zile de marţi, a revenit precizând că mai mulţi soldaţi au decedat în urma rănilor. 

Potrivit ministrului de Externe indian, China ar fi încălcat un acord stabilit acum o săptămână referitor la graniţa de control din Valea Galwan. 

„O confruntare violentă a avut loc după ce partea chineză a încercat să schimbe starea de fapt din regiune în mod unilateral”, se spune într-un comunicat al părţii indiene.

De cealaltă parte, ministrul de Externe chinez susţine că indienii au „provocat şi atacat personalul chinez din zonă, fapt ce a dus la o confruntare fizică dintre forţele celor două părţi”.

Presa indiană a scris că soldaţii ar fi fost „ucişi în bătaie”, însă informaţia nu a fost confirmată de armată. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite