Brazilia. Creveţii au ajuns un simbol anti-Bolsonaro pe reţelele de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creveţi
Creveţi

Preşedintele Jair Bolsonaro a devenit subiectul unor glume virale pe reţelele de socializare după ce a fost internat în spital cu o ocluzie intestinală declanşată de ingerarea unor creveţi. Crustaceea a devenit un simbol plin de umor pentru stânga braziliană pentru a-l ataca pe preşedintele numit Trump al Americii Latine şi pe suporterii acestuia.

În anii 1960, Brazilia şi Franţa s-au luptat din cauza unor probleme juridice spinoase legate de pescuit, în notoriul „război al homarului”. Dar un cu totul alt crustaceu face ravagii la vârful statului brazilian, la începutul anului 2022. Preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro a părăsit spitalul Vila Nova Star din São Paulo pe 5 ianuarie. A fost internat timp de două zile cu o ocluzie intestinală. De la atacul cu cuţitul pe care l-a suferit în campania prezidenţială din 2018, Bolsonaro a fost supus la numeroase operaţii în zona abdominală.

„Potrivit medicului său, incidentul a fost declanşat de creveţi nemasticaţi. Acest lucru nu a scăpat internauţilor”.

Glumele de pe reţelele de socializare s-au răspândit ca focul. Creveţii ingeraţi de Bolsonaro au fost „antifascisţi””, scriu internauţii brazilieni. Alţii, precum jurnalistul de stânga Brasil24 / 7, Aquiles Lins, au postat imagini cu animalul pe cale de a declanşa o revoluţie.

Jurnaliştii nu au ratat legătura cu numele fostului preşedinte de stânga Luiz Inácio Lula da Silva – şi marele rival al lui Bolsonaro în alegerile prezidenţiale de anul acesta. Lula înseamnă „calamar” ceea ce l-a făcut publicaţia Globo să scrie ironic : „Dacă un crevete declanşează spitalizarea lui Bolsonaro, imaginaţi-vă efectul unui calmar, spune un expert.”

Cu nouă luni înainte de alegerile prezidenţiale, liderul de extremă dreaptă a trebuit să-şi părăsească în noaptea de duminică spre luni locul de vacanţă din statul meridional Santa Catarina din cauza durerilor abdominale puternice.

El a postat luni pe Twitter că a început să se simtă prost duminică după-masă, precizând că este a doua spitalizare a sa „cu aceleaşi simptome” în câteva luni.

În iulie 2021, el a fost transportat tot la spitalul Vila Nova Star pentru un blocaj intestinal după ce a suferit din cauza unor crize de sughiţuri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite