Băsescu şi Maior, discuţii cu şeful spionilor britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, la Londra cu şeful serviciilor secrete externe britanice, Sir John Sawers, la sediul MI6.

La această întâlnire, în care discuţiile s-au concentrat pe evoluţiile internaţionale de securitate, şeful statului a fost însoţit de şeful SRI, George Maior. Informaţia a fost confirmată de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, şi de Sorin Sava, şeful Biroului de presă al SRI. În cadrul vizitei efectuate în Marea Britanie, preşedintele Băsescu a avut o întrevedere şi cu premierul britanic David Cameron. Cei doi au semnat o declaraţie comună în care extinderea UE înspre Balcanii de Vest, Turcia şi Moldova este considerată obiectiv principal al celor două ţări.

„Reconfirmăm hotărârea noastră comună de a consolida Parteneriatul Strategic dintre Marea Britanie şi România. Am convenit astăzi asupra unui program comun de lucru pentru promovarea creşterii economice în Uniunea Europeană, extinderea UE spre Balcanii de Vest, Turcia şi Republica Moldova, încurajarea reformelor democratice în vecinătatea Uniunii, prin schimb de experienţă în ceea ce priveşte întărirea capacităţii instituţionale", se arată în declaraţia celor doi.

În document se mai menţionează determinarea celor două părţi de a se asigura că fondurile europene sunt cheltuite într-o manieră simplificată şi transparentă. În declaraţie se mai spune că „România şi Marea Britanie împărtăşesc o viziune comună pentru Europa, pentru o UE extinsă, mai competitivă pe piaţa economică mondială, mai deschisă faţă de comerţ şi inovaţie, care să vină în sprijinul noilor afaceri şi al creşterii economice". 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite