Autorul atacului comis în Parlamentul Canadei a fost identificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul atacurilor armate petrecute miercuri în Parlamentul de la Ottawa a fost identificat de poliţiştii canadieni. Potrivit acestora este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani, pe nume Michael Zehaf-Bibeau, care se afla în vizorul serviciilor de informaţii canadiene de mai mult timp, relatează presa internaţională.

Michael Zehaf-Bibeau, împuşcat mortal de poliţişti, este suspectat că l-a ucis pe militarul Nathan Cirillo, în vârstă de 24 de ani, care se afla în cadrul postului său, la Memorialul Naţional de Război din Ottawa.

Oficialii canadieni au precizat că atacatorul, al cărui paşaport a fost retras recent, se afla în vizorul serviciilor de informaţii şi era considerat drept „un călător cu grad ridicat de risc”.

Michael Zehaf-Bibeau fusese condamnat în 2003 la doi ani de închisoare pentru furt şi posesie ilegală de arme. De asemenea, poliţiştii îl urmăreau şi pentru posesie de stupefiante, relatează postul de televiziune canadian CTV.

În urma incidentelor tragice din Ottawa, un militar canadian şi atacatorul său au fost ucişi. Cu toate acestea, autorităţile caută alţi doi suspecţi. Persoanele înarmate au deschis focul la sediul Parlamentului din Canada şi la Memorialul naţional de război.

Oficialii canadieni nu au exclus ipoteza unui atac terorist lansat de Statul Islamic, în contextul în care surse din cadrul poliţiei au anunţat că unul dintre atacatori purta văl islamic.

Premierul canadian Stephen Harper a condamnat atacurile armate, calificându-le drept „josnice”. Totodata, el a afirmat că cetăţenii canadieni nu vor fi intimidaţi de cele întâmplate şi vor lupta în continuare împotriva „terorii”, potrivit BBC.

„Agenţiile naţionale de securitate vor dubla eforturile în lupta antiteroristă. Evenimentele din acastă săptămână ne amintesc cu tristeţe că ţara noastră nu este suficient de apărată în faţa atacurilor teroriste”, a declarat Stephen Harper.

image

Michael Zehaf-Bibeau FOTO Heavy.com


Citeşte şi:

VIDEO UPDATE Incident armat în parlamentul canadian. Un soldat a fost împuşcat. FBI avertizează asupra unor posibile atacuri din partea Statului Islamic

Poliţiştii canadieni au anunţat că Michael Zehaf-Bibeau, un bărbat convertit la islam, este autorul atacurilor armate de la Monumentul Eroilor şi din Parlamentul canadian, informează CNN. În urma schimburilor de focuri cu poliţiştii, atacatorul a fost împuşcat mortal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite