Atacuri cibernetice asupra utilizatorilor de Gmail din Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gmail

Oficiali ai companiei Google au declarat astăzi într-o înregistrare online că au fost detectate şi oprite mii de atacuri de tip phishing asupra conturilor de email ale utilizatorilor iranieni, înaintea alegerilor prezidenţiale de vineri, 14 iunie.

Conform declaraţiilor oferite de reprezenţanţii Google, au fost înregistrate o creştere semnificativă în volumul activităţilor de tip phishing din regiune, în ultimele trei săptămâni. Detaliile despre perioada aleasă şi ţintele atacului sugerează că au fost acţiuni motivate politic, după spusele reprezentanţilor companiei.

Vineri se vor desfăşura alegeri prezidenţiale în Iran, fiind ales un nou preşedinte, după încheierea celui de-al doilea mandat al actualului şef de stat, Mahmoud Ahmadinejad. Acesta din urmă a fost ales în 2009, după alegeri controversate, care au declanşat proteste violente în ţară. Ahmadinejad a fost acuzat de fraudarea alegerilor, însă forţele sale de securitate au reprimat revoltele. Cei doi mari oponenţi politici ai preşedintelui, liderii Mişcării Verzi Mir Hussein Mousavi şi Mehdi Karroubi, se află în arest la domiciliu încă din 2009.

Eric Grosse, vicepreşedinte al Google pe probleme de securitate, a spus că atacurile de tip phishing au venit din Iran şi au fost încercări de furt a parolelor şi ale altor informaţii private din conturile de Gmail ale utilizatorilor iranieni. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite