Armata egipteană se pregăteşte pentru o ofensivă împotriva teroriştilor în Sinai

0
0
Soldat israelian aflat la graniţa dintre Egipt şi Israel FOTO Reuters
Soldat israelian aflat la graniţa dintre Egipt şi Israel FOTO Reuters

Armata egipteană şi-a sporit efectivele în Peninsula Sinai şi este pregătită să lanseze o ofensivă menită să îi elimine pe militanţii care operează în regiune, potrivit ministrului israelian al apărării, Moshe Ya'alon.

Situaţia din Peninsula Sinai se deteriorează. Primim rapoarte zilnice cu privire la ciocniri între elemente islamiste radicale teroriste şi forţele de securitate egiptene şi ne temem, evident, că ţevile puştilor vor fi îndreptate spre noi“, a explicat Ya'alon.

Bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au împuşcat mortal marţi un ofiţer de poliţie egiptean în Sinai în timp ce acesta mergea acasă, iar trupele egiptene au schimbat focuri cu militanţi în el-Arish în cursul nopţii.

Ya'alon a precizat că a aprobat solicitările armatei egiptene de a trimite forţe suplimentare în Sinai, inclusiv blindate şi nave de luptă.

Observăm o activitate mai efectivă şi mai ofensivă din partea armatei egiptene şi a forţelor de securitate în Sinai în ultimele luni, în special în săptămânile de după schimbarea de regim. Acestea şi-au sporit efectivele şi se pregătesc de o acţiune ofensiv“, a declarat Ya'alon, exprimându-şi totodată speranţa că trupele egiptene „vor dovedi provocările ridicate de islamul radical în Sinai“.

Pe de altă parte, ministrul apărării a vizitat marţi segmente ale unui gard sofisticat pe care Israelul l-a construit de-a lungul frontierei sale lungi de 240 de kilometri cu Egiptul. El s-a întâlnit cu soldaţi care operau un sistem de apărare antirachetă Iron Dome ce a fost amplasat săptămâna trecută în munţii de deasupra oraşului Eilat.Body

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite