Antony Blinken: Statele Unite se îndoiesc că Rusia ar fi „cu adevărat serioasă” în negocierile cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antony Blinken FOTO Arhivă
Antony Blinken FOTO Arhivă

Statele Unite se îndoiesc de faptul că Rusia este „cu adevărat serioasă” în negocierile cu Ucraina, a declarat marţi secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit AFP.

„Eu nu am văzut nimic care să sugereze că există ceva veritabil, pentru că nu am văzut semnele pentru ceva cu adevărat serios din partea Rusiei”, a spus, într-o conferinţă de presă, în cadrul unei vizite în Maroc, secretarul de stat american Antony Blinken.

Potrivit lui Blinken, Statele Unite ţin cont de „ceea ce face Rusia şi nu de ceea ce spune Rusia referitor la Ucraina”.

„Nimic nu indică faptul că Rusia ar dori să pună imediat capăt războiului”, a subliniat el.

„Agresiunea Rusiei a provocat strămutarea a jumătate dintre copiii ucraineni. Trebuie să pună imediat capăt acestei agresiuni şi să înceapă negocieri”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Pe de altă parte, Antony Blinken a elogiat „vitejia şi curajul” ucrainenilor, care, în pofida ostilităţilor din teren, desfăşoară concomitent negocieri cu partea rusă.

Marţi, în contextul negocierilor de la Istanbul între delegaţiile rusă şi ucrainean, Moscova şi-a anunţat disponibilitatea de a reduce în mod semnificativ activitatea militară în jurul Kievului şi în jurul Cernihivului. În plus, negociatorul şef al delegaţiei ruse a declarat că nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite