Ahmet Davutoglu: Turcia are datoria să facă tot posibilul pentru a-şi apăra frontierele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmet Davutoglu
Ahmet Davutoglu

Premierul turc Ahmet Davutoglu a motivat decizia forţelor armate turce de a doborî avionul de vânătoare rusesc prin faptul că Turcia are datoria de a face tot posibilul pentru a-şi apăra frontierele.

„Toată lumea trebuie să ştie că este dreptul nostru recunoscut internaţional şi datoria noastră naţională de a lua toate măsurile necesare împotriva oricui încalcă spaţiul nostru aerian sau frontierele noastre“, a declarat Davutoglu, citat de AFP.

„Naţiunea noastră trebuie să ştie că nu vom ezita, nici măcar o clipă, să luăm măsurile necesare“, a subliniat premierul turc, potrivit Agerpres.

Aviaţia turcă a doborât marţi dimineaţă un avion de vânătoare rusesc Suhoi Su-24 care participa la operaţiunile aeriene lansate de Rusia în sprijinul trupelor regimului de la Damasc în nord-estul extrem al Siriei, în apropiere de frontiera turcă. Autorităţile de la Ankara susţin că avionul rusesc a intrat în spaţiul aerian al Turciei şi că au fost emise mai multe avertismente, în timp ce Moscova dezminte categoric această variantă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite