Africa de Sud a salvat 443 de copii în urma unei operațiuni împotriva traficului de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de management al frontierea (BMA) a interceptat 42 de autobuze în care erau transportați 443 de copii neînsoțiți din Zimbabwe în Africa de Sud, scrie agenția de știri a guvernului sud-african sanews.gov.za.

Trafic persoane FOTO: Arhivă
Trafic persoane FOTO: Arhivă

Copii au fost descoperiți în timpul unei operațiuni în flagrant la punctual de frontieră Beitbridge, este vorba despre un număr de 443 de copii cu vârste sub opt ani care se deplasau fără părinți sau tutori legali și despre care se bănuiește că sunt victime ale traficului de persoane.

„Au putut să oprească și să caute aproximativ 42 de autobuze care încercau să intre în Africa de Sud și [în] ele am găsit 443 de copii sub vârsta de opt ani fără niciun părinte sau tutore. [se presupune] că erau traficați în Africa de Sud”, a spus Comisarul BMA, Michael Masiapato.

„Am putut să-i scoatem din acele autobuze și să ne angajăm cu oficialii din Zimbabwe și i-am predat înapoi în Zimbabwe pentru a fi procesați [înapoi] în țară”, a spus el, potrivit sursei citate.

Cum se aproprie sezonul festiv, Masiapato a spus că măsurile de supraveghere vor fi extinse și noi resurse umane for fi desfășurate în cele mai aglomerate puncte de intrare în țara fie că vorbim despre puncte de frontieră, porturi sau aeroporturi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite