Afganistan: Ziua plecării ultimului soldat american declarată sărbătoare naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul afgan a declarat sâmbătă data de 31 august, ziua în care ultimul soldat american a părăsit Afganistanul în 2021, să fie sărbătoare națională, informează DPA, scrie Agerpres.

Retrageri din Afganistan. FOTO: EPA-EFE
Retrageri din Afganistan. FOTO: EPA-EFE

Într-un comunicat, biroul șefului guvernului talibanilor a declarat că s-a decis de către Cabinet ca ziua să fie considerată sărbătoare națională.

Chris Donahue, general-maior al armatei americane, a fost ultimul soldat american care a părăsit Afganistanul la miezul nopţii pe 30 august 2021.

Pe baza Acordului de Pace de la Doha, SUA şi aliaţii lor au plecat din Afganistan după 20 de ani de prezenţă militară. Cu două săptămâni înainte de retragerea completă a forţelor străine, guvernul afgan susţinut internaţional s-a prăbuşit şi talibanii au preluat controlul după ce au intrat victorioşi în oraş şi au luat puterea.

De atunci, talibanii şi-au reimpus legile religioase stricte şi au privat fetele şi femeile afgane de acces la şcoli dincolo de clasa a şasea. Ca rezultat, nicio ţară din lume nu le-a recunoscut guvernul de facto încă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite