700.000 de sirieni au migrat spre Turcia din cauza retragerii trupelor americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luptele se ţin în continuare în Idlib
Luptele se ţin în continuare în Idlib

Decizia SUA de a-şi retrage trupele din Siria a dus la un exod în masă al populaţiei din zonele ostile regimului Al-Assad.

700.000 de sirieni au migrat spre graniţa Turcia pe fondul avansului luat de trupele lui Bashar Al Assad, preşedintele sirian fiind într-o contraofensivă pentru a recupera teritoriile ieşite de sub control.

Turcii se tem de o criză de nivel internaţional implicând Moscova şi Washingtonul. Cu ajutorul aviaţiei ruse, armata lui Al Assad a avansat spre Idlib, oraş aflat sub controlul separatiştilor islamişti.

”Au loc mişcări masive de trupe care împing 700.000 de pameni pe o distanţă de sute de kilometri pătraţi, oamenii sunt deja dizlocaţi şi din nou în mişcare către graniţa turcă, ceea ce va crea o criză internaţională”, a afirmat trimisul SUA în Siria, James Jeffrey.

Forţele armate guvernamentale au preluat controlul şi asupra oraşului Al Numan aflat în regiunea Idlib. considerat al treilea centru comercial după Damasc şi Alep.

.”Oraşe întregi au fost golite, un număr tot mai mare de civili fugind către nord în zone considerate mai sigure, dar care în acelaşi timp se reduc, pe măsură ce ofensiva teritorială împotriva forţelor de opoziţie continuă. Această ultimă dizlocare scoate în evidenţă că acest război, care durează de aproape nouă ani, este departe de a se termina”, a declarat David Swanson, purtătorul de cuvânt regional al ONU pentru criza din Siria din Amman.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite