Zelenski: Una dintre cele mai dificile bătălii din acest război e la Severodoneţk. Soarta Donbasului este decisă acolo

0
0
Volodomir Zelenscki că lupta din Severodoneţk este cea mai importantă                    FOTO Profimedia
Volodomir Zelenscki că lupta din Severodoneţk este cea mai importantă                    FOTO Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că oraşul estic Severodoneţk „rămâne epicentrul confruntării din Donbas”, conform CNN.

„Aceasta este o bătălie foarte acerbă, foarte dificilă”, a spus el, adăugînd:. „Probabil una dintre cele mai dificile de-a lungul acestui război. Sunt recunoscător tuturor celor care apără această linie. În multe feluri, acolo se decide soarta Donbasului nostru.”

Zelensky a mai spus că miercuri „ocupanţii au anunţat vestea absolut nebună că se pregătesc să unească unele cluburi de fotbal din toate teritoriile ocupate într-un pseudo-campionat - din Doneţk, Luhansk, Herson, Melitopol, Crimeea şi chiar o parte a Georgiei. 

„El a numit această decizie „o batjocură” la adresa  poporului ucrainean. Doar revenirea la Ucraina, a subliniat Zelensky, va însemna „o viaţă normală pentru aceste teritorii, pentru aceste oraşe — din nou... Paşnic, sigur, deschis către lume. Şi, desigur, noi meciuri ale echipelor de talie mondială la Donbas Arena”, a adăugat el.

Zelensky a mulţumit, de asemenea, preşedintelui Poloniei Andrzej Duda şi preşedintelui Slovaciei Zuzana Čaputová pentru iniţiativa comună de a începe „o călătorie specială în ţările europene pentru a susţine perspectiva europeană” a ţării sale. El spune că toţi diplomaţii ucraineni lucrează pe deplin în această direcţie.

Preşedintele ucrainean a mai menţionat că s-a adresat miercuri reprezentanţilor celor mai mari fonduri de investiţii din lume la un eveniment privat şi le-a îndemnat să investească în Ucraina.

Zelensky a vorbit cu „membrii comunităţii liderilor marilor companii americane”. El i-a îndemnat „să părăsească piaţa rusă şi să nu sprijine acest război cu taxele lor”. El a spus că este foarte important pentru el să ştie că aceşti lideri susţin intensificarea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Rusia va răspunde deciziei Franţei de a interzice unele canale de televiziune ruse, avertizează purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse

Vladimir Putin îşi amână show-ul anual televizat „Linia directă”, în care răspunde întrebărilor poporului

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite