Zelenski reia tema aderării Ucrainei la NATO şi afirmă că nu va ceda în conflictul cu Rusia: „Au murit prea mulţi oameni pentru a ceda din teritoriu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia (Arhivă)
FOTO Profimedia (Arhivă)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a redeschis marţi tema posibilităţii aderării Ucrainei la NATO şi afirmă că nu va ceda în conflictul cu Rusia, în vreme ce premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat că Ucraina nu trebuie supusă presiunilor în negocieri.

„Au murit prea mulţi oameni pentru a ceda din teritoriu. Impasul nu este o opţiune. Ucraina trebuie să realizeze controlul deplin asupra teritoriului", a afirmat Volodimir Zelenski în intervenţia la o conferinţă organizată de cotidianul Financial Times.  

Volodimir Zelenski a punctat că Ucraina va trebui admisă în NATO dacă va solicita acest lucru. „Nu trebuie pierdut timp cu discuţii privind aderarea", a explicat liderul de la Kiev, potrivit BBC News. 

Rusia se opune aderării Ucrainei la NATO, aceeaşi poziţie ca în cazul aderării la Uniunea Europeană, iar Zelenski informa acum câteva săptămâni că înţelege că acest lucru nu se va întâmpla.  

De asemenea, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a afirmat marţi că Volodimir Zelenski nu trebuie supus presiunilor pentru acceptarea unui acord de pace cu Rusia. 

„Boris Johnson a declarat că trebuie evitat un rezultat în care agresiunea lui Vladimir Putin să pară că ar fi fost eficientă", a comunicat un purtător de cuvânt al Downing Street, după o şedinţă a Guvernului britanic. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite