Zelenski: „Nu avem altă opţiune decât să negociem cu Rusia pentru a pune capăt războiului”. Ce spune despre o întâlnire cu Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat marţi că Ucraina nu are altă opţiune decât să negocieze cu Rusia pentru a pune capăt războiului, relatează Reuters. Cu toate acestea, o discuţie personală cu Vladimir Putin este puţin probabilă.

„Toţi, inclusiv eu, vom percepe chiar şi posibilitatea negocierilor ca pe o provocare. Este o promovare umană, în primul rând. Dar cred că nu avem altă opţiune”, a spus preşedintele ucrainean.

Întrebat dacă el şi Putin vor avea discuţii directe, Zelenski a spus că este posibil să nu se întâmple acest lucru, dar nu a oferit detalii, potrivit hotnews.ro. 

Agenţia de ştiri rusă Interfax a citat un ministru adjunct de externe rus care a spus că discuţiile dintre Rusia şi Ucraina vor continua în sistem videoconferinţă.

Zelenski a spus că evenimentele de la Bucea sunt de neiertat, dar Ucraina şi Rusia trebuie să continue negocierile, în timp ce Moscova ar trebui să recunoască ce ar fi făcut trupele sale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite