Zelenski îi interzice lui Putin să intre în Ucraina: ce sancţiuni i-a impus liderului de la Kremlin şi altor 35 de oficiali ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin se află pe lista oficialilor ruşi faţă de care au fost dispuse sancţiuni   FOTO Shutterstock
Vladimir Putin se află pe lista oficialilor ruşi faţă de care au fost dispuse sancţiuni   FOTO Shutterstock

O serie de sancţiuni împotriva a 35 de oficiali ruşi de rang înalt, printre care se numără şi preşedintele Vladimir Putin, au fost stabilite printr-un decret semnat de preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski.

Sancţiunile impuse pe termen nelimitat includ blocarea activelor, interzicerea operaţiunilor de import-export şi prevenirea retragerii capitalului din Ucraina. De asemenea, oficialilor de pe listă li se interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei.

Alte persoane aflate pe lista celor sancţionaţi sunt purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, prim-ministrul rus Mihail Mişustin, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Sancţiunile, impuse în a patra lună a invaziei Rusiei, sunt menite a avea mai degrabă un impact simbolic.

În primele faze ale războiului, Zelenski a făcut apeluri la o negociere faţă în faţă cu Putin, o propunere ignorată de Kremlin, care a spus că mai sunt multe negocieri de pace pregătitoare de purtat între delegaţiile celor două ţări. 

În prezent negocierile de pace sunt îngheţate, iar Ucraina cere Uniunii Europene să impună Rusiei un al şaptelea pachet de sancţiuni.

   

Vă recomandm să citiţi şi: 

Asaltul asupra Capitoliului. Trump, acuzat de „tentativă de lovitură de stat"

Oficial SUA: Este posibil ca Rusia să obţină acum venituri mai mari din vânzarea de combustibili fosili decât înainte de invadarea Ucrainei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite