Zelenski cere Rusiei să înceteze focul şi face apel la Occident pentru ajutor: A fost Rusia convinsă de sancţiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru şi pe pământul nostru că nu a fost suficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / Preşedinţia Ucrainei
Foto Facebook / Preşedinţia Ucrainei

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski le-a vorbit din nou, vineri dimineaţă, cetăţenilor săi printr-un mesaj video. Atât în ​​ucraineană, cât şi în rusă, preşedintele ucrainean a făcut apel la Rusia pentru o încetare a focului, informează BBC.

„Rusia va trebui să ne vorbească mai devreme sau mai târziu despre cum să pună capăt ostilităţilor şi să oprească această invazie”, a spus el.

„Cu cât conversaţia începe mai devreme, cu atât pierderile Rusiei vor fi mai mici”.

El a adăugat că până când atacurile vor înceta, „ne vom apăra ţara până atunci”.

Liderul ucrainean a confirmat mai multe lovituri cu rachete raportate astăzi înainte de zori.

Zelenski a spus că bombardamentele au început vineri la ora 4:00.

El a adăugat că atacurile Rusiei au vizat atât ţinte militare, cât şi civile. Rusia a declarat anterior că nu ţinteşte lovituri asupra civililor.

Zelenski a făcut încă o cerere aliaţilor occidentali să ajute Ucraina şi să oprească atacul brutal al Rusiei.

"În această dimineaţă ne apărăm singuri statul nostru. Ca şi ieri, cele mai puternice forţe ale lumii privesc de departe", a spus preşedintele uicrainean în discursul său adresat naţiunii în această dimineaţă.

"A fost Rusia convinsă de sancţiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru şi pe pământul nostru că nu a fost suficient."

Potrivit relatărilor presei, capitala Kiev a fost afectată de explozii în această dimineaţă, inclusiv ceea ce pare a fi o explozie care a lovit o clădire rezidenţială.

În timpul nopţii, Zelenski avertizase cu privire la intensificarea atacului asupra capitalei. El a spus că nu are nicio intenţie să părăsească capitala şi că ştie că este ţinta numărul unu a Rusiei chiar acum.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite