Zelenski: Bătălia pentru Donbas va rămâne în istorie drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto twitter
foto twitter

Volodimir Zelenski a afirmat că bătălia pentru regiunea Donbas, din estul Ucrainei, "va rămâne în istoria militară drept una din cele mai violente bătălii din Europa şi pentru Europa".

Preşedintele ucrainean a afirmat în timpul discursului său de luni seară că bătălia de la Severodoneţk are un "cost uman înspăimântător".

„Costul uman al acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este chiar înspăimântător”, a spus Zelenski.

După ce la 1 iunie Zelenski afirmase că armata sa pierde zilnic între 60 şi 100 de soldaţi, ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a declarat că în prezent sunt ucişi până la 100 de soldaţi ucraineni şi aproape 500 sunt răniţi zilnic. 

„Bătălia pentru Donbas va rămâne cu siguranţă în istoria militară drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa”, a mai precizat Volodimir Zelenski, relatează Digi24.

Zelenski nu se arată deloc temător în faţa inamicilor ruşi şi spune că ucrainenii nu au de ales decât să meargă înainte şi să elibereze ţara. Mai multe regiuni sunt ocupate de armata rusă în estul şi sudul Ucrainei. 

Preşedintele ucrainean le cere ţărilor din Occident să ajute Ucraina cu mai multe arme în acest moment crucial în care trupele ruse controlează cea mai mare parte a Severodoneţkului. 

Oficialii ucraineni au declarat că trei poduri cheie care leagă oraşul Severodoneţk de Lisichansk au fost complet distruse, acest lucru făcând evacuarea ucrainenilor imposibilă. Serhii Haidai, guvernatorul din Lugansk, a mai adăugat şi că 70%-80% din oraş este deja ocupat de către forţele armate ruse. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite