Zece avioane ale unor ruşi au fost blocate în Germania

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

La aproape jumătate de an după ce Uniunea Europeană şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele din Rusia, zece avioane deţinute sau controlate de ruşi rămân în Germania, potrivit unei relatări din media date publicităţii duminică, informează DPA.

„Întrucât avioanele sunt vizate de o interdicţie de decolare şi de zbor din cauza regimului sancţiunilor UE, ele nu pot fi folosite de proprietar şi nu pot fi mutate în altă locaţie", afirmă Ministerul Transporturilor într-o declaraţie pentru grupul media RND.

Potrivit Ukrinform, există trei An-124 în Leipzig, un Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 şi un Boeing 737 în Köln, un Boeing 747 în Frankfurt-Hahn, un Cessna 750 Citation X în Baden-Baden şi două Embraer ERJ-B3 BD. -700- 1A10 Global Express XRS.

În plus, potrivit Grupului RND, referindu-se la Ministerul German al Transporturilor, un avion de linie Airbus A320, care a fost cândva închiriat de un transportator rus, este blocat la München – decizia cu privire la soarta sa viitoare urmează să fie luată încă de proprietar. 

Aceste avioane nu pot părăsi ţara din cauza sancţiunilor: Germania şi-a închis cerul aeronavelor ruseşti pe 27 februarie, la trei zile după începerea invaziei militare pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

„Deoarece aeronavele fac obiectul unei interdicţii de decolare şi zbor din cauza regimului de sancţiuni al UE, ele nu pot fi folosite de proprietar şi nu pot fi relocate”, a explicat Ministerul Transporturilor din Germania. În acelaşi timp, s-a clarificat că avioanele ruseşti pot primi doar întreţinere de bază, de exemplu, protecţie împotriva accesului neautorizat. Sunt interzise orice alte tipuri de întreţinere, precum şi furnizarea de piese de schimb.

După cum a raportat Ukrinform, companiile aeriene ruse, inclusiv compania de stat Aeroflot, sunt acum forţate să demonteze avioanele pe care le operează pentru piese de schimb din cauza interzicerii occidentale a importurilor acestora din urmă.

Uniunea Europeană a închis spaţiul aerian pentru Rusia la sfârşitul lui februarie, drept reacţie la invazia sa din Ucraina.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite