Volodimir Zelenski l-a înlocuit pe secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională

0
Publicat:

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a fost demis din funcţie şi înlocuit cu fostul şef al Serviciului de informaţii externe, Oleksandr Litvinenko, conform decretelor publicate marţi pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, informează Reuters, citată de Agerpres.

Zelenski, în vizită pe linia frontului, în Donețk. FOTO arhivă EPA EFE
Zelenski, în vizită pe linia frontului, în Donețk. FOTO arhivă EPA EFE

Motivul schimbării nu a fost prezentat.

Oleksii Danilov ocupa funcția de secretarul al Consiliului pentru Securitatea Naţională din octombrie 2019, fiind numit în post la câteva luni după ce preşedintele Volodimir Zelenski a preluat mandatul prezidenţial.

Oleksii Danilov. FOTO Arhivă
Oleksii Danilov. FOTO Arhivă

Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei are un rol de coordonare a problemelor de securitate naţională şi apărare sub conducerea preşedintelui. Din această structură fac parte cei mai importanţi şefi politici, de securitate şi de apărare ai ţării.

Mai mulți oficiali de rang înalt din domeniul securităţii şi apărării au fost înlocuiți de la începutul războiului

Volodimir Zelenski a înlocuit în mod regulat oficiali de rang înalt din domeniul securităţii şi apărării de la invazia pe scară largă a Rusiei în februarie 2022.

Demiterea comandantului şef al forţelor armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, în februarie prevestea o curăţare mai amplă a eşaloanelor superioare ale armatei, notează Reuters.

Potrivit site-ului preşedinţiei ucrainene, Oleh Ivaşcenko a fost numit în funcţia de şef al Serviciului de informaţii externe. Generalul Oleh Ivaşcenko ocupase anterior funcţia de prim-adjunct al şefului Direcţiei principale de informaţii a Ministerului Apărării (GUR), potrivit media ucrainene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite