Vladimir Putin: Ruşii şi ucrainenii reprezintă, practic, un singur popor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin a afirmat recent că Moscova nu va fi atrasă în conflicte la scară amplă, însă cu toate acestea partenerii săi trebuie să evite orice confruntare cu Rusia. Liderul de la Kremlin a mai adăugat că ţara sa va continua să îşi consolideze potenţialul nuclear, pentru a-şi asigura securitatea, relatează Reuters.

După ce preşedintele american Barack Obama a acuzat joi Rusia că este responsabilă de criza ucraineană, iar NATO a promis că va sprijini financiar Kievul, Vladimir Putin a făcut vineri o serie de declaraţii tranşante cu privire la situaţia din Europa de Est.

„Vreau să vă spun că Rusia este departe de a fi implicată în vreun conflict la scară mare. Nu vrem şi nu intenţionăm acest lucru”, a declarat preşedintele Rusiei la un forum dedicat tinerilor din Moscova.

Vladimir Putin a precizat de asemenea că Rusia nu se teme de nimic, însă cu toate acestea va continua să îşi consolideze potenţialul nuclear, pentru a-şi garanta propria securitate.

„Rusia este o ţară care nu se teme de nimic, dar întodeauna analizăm în mod obiectiv tot ce se întâmplă pe teritoriul ei, cât şi în afară, şi răspunde în mod corespunzător. Vreau să vă reamintesc că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Este o realitate, nu sunt doar vorbe”, a spus Vladimir Putin.

„Consolidăm acest potenţial nuclear nu pentru a ameninţa pe cineva, ci pentru ca Rusia să se simtă sigură şi calmă, cât şi pentru a avea posibilitatea să implementăm acele planuri pe care le avem în domeniul economic şi social”, a mai declarat preşedintele rus.

Vladimir Putin a mai avertizat că partenerii Rusiei ar fi bine să evite o confruntare cu Rusia, în cazul unui posibil conflict armat.

„Trebuie să fim mereu pregătiţi şi să respingem o agresiune la adresa Rusiei. Partenerii noştri trebuie să fie conştienţi mereu, indiferent în ce condiţie se află guvernele lor, că este mai bine să nu se confrunte cu Rusia, în cazul unui conflict armat. Nimanui nu i-a trecut prin minte să declanşeze un conflict la scară largă cu Rusia”, a avertizat liderul de la Kremlin.

De asemenea, acesta a mai afirmat că, în opinia sa, ruşii şi ucrainenii reprezintă un singur popor.

„Eu consider că ruşii şi ucrainenii reprezintă, practic, un singur popor, indiferent ce ar spune alţii. Cei care au locuit pe actualul teritoriu ucrainean, niciodată nu şi-au spus altfel decât «ruşi»”, a mai afirmat Vladimir Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite