VIDEO Un mort şi doi răniţi într-un atac terorist comis în Londra. Un soldat a fost decapitat cu o macetă de doi islamişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scene de panică în capitala britanică
Scene de panică în capitala britanică

Un militar britanic a fost ucis, iar alte două persoane au fost rănite prin împuşcare, în sud-estul Londrei, în ceea ce pare a fi un atac terorist, relatează Sky News.

UPDATE 21.00 Militarul britanic ucis în Londra de doi suspecţi răniţi ulterior de poliţie a fost atacat cu o sabie şi probabil a fost decapitat. Cei doi agresori au filmat incidentul, afirmă surse citate de postul Sky News.

Cei doi suspecţi, despre care se presupune că ar fi islamişti, l-au atacat cu o sabie pe un militar britanic, decapitându-l. Cei doi agresori au filmat crima şi au strigat la sfârşit "Allah Akbar" ("Allah este mare"). Poliţia i-a localizat pe cei doi suspecţi şi i-a împuşcat. Cei doi primesc îngrijiri medicale în spitale din Londra.

Martorii oculari relatează că un bărbat a fost atacat cu o macetă sau sabie, iar corpul lui a fost lăsar pur şi simplu pe stradă.
 


Postul de televiyiune  ITV a relatat că are o înregistrare video în care unul dintre agresori afirmă: "Jurăm pe Allah cel atotputernic că nu vom înceta niciodată să luptăm împotriva voastră. Ne cerem scuze pentru femeile care au fost nevoite să vadă aşa ceva pe stradă astăzi, dar şi pe teritoriile noastre femeile sunt nevoite să vadă atrocităţi. Voi, locuitori ai Marii Britanii, nu veţi fi niciodată în siguranţă. Înlăturaţi Guvernul, căci guvernanţilor nu le pasă de voi"

islamist ucigas

Atac terorist la Londra: Un militar a fost decapitat, iar autorii au filmat incidentul

Poliţia i-a localizat pe cei doi suspecţi şi i-a împuşcat. Cei doi primesc îngrijiri medicale în spitale din Londra.

UPDATE 20.37 Incidentul din Londra, soldat cu moartea unui militar britanic şi rănirea altor două persoane, este considerat "atac terorist", anunţă Guvernul britanic, conform CNN.

"Crima comisă în cartierul Woolwich este şocantă. Am cerut convocarea urgentă a Comitetului COBRA", a scris pe Twitter premierul David Cameron.

londra2

Premierul David Cameron, aflat la Bruxelles, s-a declarat "şocat" de acest incident, convocând Comisia guvernamentală pentru Situaţii de urgenţă Cobra.

Şeful guvernului britanic, care de la summitul UE de la Bruxelles s-a deplasat la Paris, unde avea programată o vizită,  a denunţat "un act barbar" şi un "atac înspăimântător, cu caracter terorist", după uciderea unui militar britanic la Londra.

"Este un act barbar, un atac înspăimântător, produs la periferia Londrei; în mod evident, este un incident cu caracter terorist", a declarat David Cameron, potrivit AFP, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Franţei, François Hollande.

"Exprim întrega solidaritate cu premierul David Cameron şi Marea Britanie după uciderea unui militar britanic la Londra. Trebuie să luptăm împreună împotriva terorismului, oriunde", a spus Hollande.

Atacul a avut loc miercuri după-amiază în cartierul Woolwich, situat în sud-estul Londrei, iar autorităţile îl consideră un "incident terorist".

Potrivit unor surse oficiale, doi indivizi au ucis un militar britanic, după care au fost răniţi prin împuşcare de autorităţi.

„Nu veţi fi niciodată în siguranţă”. Mesajul care a înspăimântat Londra după decapitarea unui soldat

La finalul atacului, cei doi suspecţi au strigat "Allah este mare" - sintagmă care indică un incident islamist.

Incidentul s-a produs în apropierea cazarmei Royal Artillery Barracks.

Un purtător de cuvânt al ambulanţierilor londonezi a confirmat că bărbatul a fost găsit mort, iar cei doi răniţi au fost duşi la spital.

„Credem că victima era un soldat, dar nu ştim mai mult despre circumstanţele acestei drame“, a declarat pentru presă deputatul de Woolwich şi Greenwich, după o discuţie cu responsabili ai poliţiei.

Acesta a menţionat că la faţa locului au fost găsite mai multe arme, inclusiv una de foc, cuţite şi macete.

„Primul ministru a declarat că cele întâmplate la Woolwich sunt realmente şocante şi i-a cerut ministrului de interne să prezideze o reuniune Cobra“, a precizat pentru Reuters biroul de presă al lui David Cameron.

Cazarma în apropierea căreia a avut loc incidentul a găzduit competiţia de tir la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Premierul britanic David Cameron a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului său de securitate Cobra, după uciderea unui bărbat, despre care se crede că era militar, într-un atac în sud-estul Londrei care ar putea fi considerat unul terorist, relatează Reuters.

Guvernul britanic convoacă aceste reuniuni doar în cazul unor incidente cu implicaţii pentru securitatea naţională.

londra4
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite