VIDEO Încă o lovitură la vârful Cosa Nostra: Poliţia antimafia a descins la Palermo

0
0
Captură YouTube
Captură YouTube

Poliţia antimafia a dat o nouă lovitură la vârful Cosa Nostra, mafia siciliană, care încearcă să se reorganizeze în fieful ei din Palermo.

În baza unor informaţii furnizate de doi „şefi mafioţi“ care colaborează cu autorităţile, poliţia antimafia din Palermo a arestat marţi şapte persoane, dintre care trei sunt suspectate că au participat la ultima reuniune a „Cupolei“, comisia liderilor Cosa Nostra, desfăşurată la 29 mai anul trecut. Este vorba de prima reuniune de acest fel din 1993 încoace, anul arestării lui Toto Riina. O astfel de reuniune este organizată în vederea alegerii noilor şefi ai Cosa Nostra şi reorganizării activităţilor „caracatiţei sale“.

Printre persoanele arestate marţi figurează doi descendenţi ai unor şefi istorici ai Cosa Nostra, şi anume Leandro Greco, nepotul lui Michele Greco, cunoscut ca „Naşul“, şi Calogero Lo Piccolo, fiul lui Salvatore Lo Piccolo, aflat în închisoare. O altă persoană arestată este Giovanni Sirchia. Membru al unei familii de mafioţi, Sirchia a fost responsabil de transmiterea mesajelor de convocare a şedinţei secrete din 29 mai şi i-a însoţit pe unii dintre participanţi la locul desfăşurării ei, relatează AFP.

La 4 decembrie, poliţia antimafia din Sicilia l-a arestat pe „Unchiul Settimo“, noul şef al Cosa Nostra.

Settimo Mineo, un bijutier de 80 de ani, a preluat conducerea mafiei siciliene după moartea lui Toto Riina, la 17 noiembrie 2017. Fostul şef al Cosa Nostra a murit în închisoare, unde a stat pentru că a ordonat zeci de asasinate, inclusiv pe cele ale magistraţilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, ucişi în 1992.

Mineo a fost arestat alături de alţi 45 de membri importanţi ai mafiei siciliene.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite