Vicepremierul rus ne ironizează. ,,Românii nu vor avea niciun control asupra scutului antirachetă american"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, fost ambasador al Rusiei la NATO, îi ridiculizează pe români pentru că vor găzdui pe teritoriul lor compenente ale sistemului antirachetă american asupra căruia nu vor avea deloc control.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, cunoscut pentru felul direct în care vorbeşte, notează postul de televiziune ,,Russia Today", i-a ridiculizat pe români pentru că au permis găzduirea unor elemente ale scutului antirachetă american pe teritoriul lor. Vorbind în faţa ofiţerilor Forţelor Aerospaţiale din zona Krasnoznamensk, oficialul rus a susţinut că românii nu vor avea niciun control asupra sistemului de apărare.

Comandantul român are acces doar în hol

,,Am analizat acordul pe care americanii l-au semnat cu românii", a declarat fostul reprezentant al Rusiei la NATO. ,,Românii pot crede că sunt administratori importanţi ai interceptorilor de rachete, dar chiar şi comandantul bazei, un militar român, are dreptul să intre doar în hol". Oficialul a adăugat că şeful bazei româneşti nu va vizita niciodată staţia de control dintr-un motiv simplu: baza este americană, nu a NATO.

NATO, mielul de sacrificiu al americanilor

,,Alianţa Nord-Atlantică nu are tehnologie, nici experienţă. Nu înţelege că statele NATO, aliatul european al Americii NATO, nu sunt decât un scut pentru ei, un miel de scarificiu", a adăugat Rogozin.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite