Val de căldură într-una dintre cele mai vizitate țări europene. Au fost înregistrate mai multe recorduri de temperatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania a înregistrat noi recorduri de căldură, iar meteorologii au avertizat că acestea vor depăși valorile normale atât la sfârșitul verii, cât și începutul toamnei.

Spania a înregistrat mai multe recorduri de temperatură FOTO Arhivă
Spania a înregistrat mai multe recorduri de temperatură FOTO Arhivă

Aeroportul din Zaragoza a înregistrat marţi cea mai ridicată temperatură din istoria sa, de 28,1°C, în timp ce staţia Fabra din Barcelona a înregistrat o valoare de 40°C, potrivit agenției naționale de meteorologie (AEMET), citată de Agerpres..

Meteorologii prevăd o vară şi un început de toamnă (august, septembrie, octombrie) cu „70% şanse de temperaturi peste normal" şi "40%-50% şanse de secetă mai mare decât de obicei, comparativ cu 20%-25% şanse de ploi mai abundente".

Spania a înregistrat în 2024 cea mai caldă lună ianuarie din istoria măsurătorilor meteorologice, cu o temperatură medie de 8,4°C în Spania continentală şi cu valori care s-au apropiat de 30°C în anumite regiuni.

Începând de marți, aceasta se confruntă cu un nou val de căldură intensă, cu temperaturi de peste 40°C în mare parte din ţară.

În 2023, țara a avut 44 de zile cu recorduri absolute de temperatură. Anul trecut a ocupat locul al doilea în clasamentul celor mai călduroşi ani de la începutul măsurătorilor meteorologice în Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite