Ursula von der Leyen spune că trebuie crescută presiunea asupra lui Putin: „Să ne uităm la petrol”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene, a declarat miercuri că Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni Rusiei, probabil cu privire la gaz şi petrol.

„În acest moment critic al războiului, trebuie să creştem din nou presiunea asupra lui Putin", a spus von der Leyen în Parlamentul European, citată de CNN.

Declaraţiile vin după ce Uniunea Europeană a anunţat că va fi impus un al cincilea pachet de sancţiuni, printre care embargo pentru cărbunele rusesc, interzicerea navelor în porturile UE, sancţiuni pentru bănci.

„Acestea nu vor fi ultimele noastre sancţiuni. După cum am spus deja ieri, am interzis cărbunele, dar acum trebuie să ne uităm la petrol", a spus ea.

Ursula von der Leyen a spus că UE trebuie să analizeze veniturile pe care Rusia le obţine din combustibili fosili şi a adăugat că „Sancţiunile noastre sunt pertinente, pentru că ele afectează Rusia mai puternic decât cuvintele noastre"

De asemenea, a precizat că peste 40 de state au adoptat sancţiuni până acum împotriva Rusiei şi că se aşteaptă ca celelalte ţări să nu obstrucţioneze aceste măsuri. „E crucial pentru China şi pentru restul lumii ca ea să aibă o poziţie privind războiul. În calitate de membru al Consiliului de Securitate, China are obligaţia să nu rămână neutră", a spus Von der Leyen.

„SUA ne furnizează cel puţin 15 milioane de metri cubi de gaz lichefiat pentru a înlocui gazele din Rusia. De asemenea, ne propunem să avem 50 de milioane de metri cubi anual pentru a înlocui o treime din gazele care ne veneau din Rusia", a spus şefa executivului UE.

Vor fi necesare măsuri privind petrolul şi gazele

Remarcile făcute de Ursula von der Leyen au fost reluate de şeful Consiliului European, Charles Michel, într-un tweet de miercuri, spunând că „măsurile UE privind petrolul şi chiar şi gazele vor fi necesare mai devreme sau mai târziu”, scrie Digi24.

Uniunea Europeană va trebui să instituie, „mai devreme sau mai târziu", noi sancţiuni asupra petrolului şi gazului rusesc, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a denunţat "crimele împotriva umanităţii" de la Bucha şi din "multe alte oraşe" din Ucraina.

De asemenea, el a lansat şi un mesaj către soldaţii ruşi: „Dacă vreţi să nu fiţi parte a crimelor împotriva fraţilor voştri ucraineni, renunţaţi la luptă, depuneţi armele. Unii au sugerat să acordăm azil acestor soldaţi ruşi care nu mai pun în aplicare ordinele. Cred că este o idee bună", a spus Michel.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite