Ungaria, cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei. Polonezii, sfătuiţi să evite călătoriile neesenţiale în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu aproape 10 milioane de locuitori, Ungaria are una dintre cele mai ridicate rate de decese cauzate de COVID-19 raportat la populaţie.
Cu aproape 10 milioane de locuitori, Ungaria are una dintre cele mai ridicate rate de decese cauzate de COVID-19 raportat la populaţie.

Ungaria a înregistrat marţi 302 decese asociate COVID-19, cel mai mare număr zilnic de decese de la începutul pandemiei, şi 6.700 de cazuri noi de infectare în toată ţara, a anunţat miercuri guvernul ungar. Nici în Polonia situaţia nu este prea bună. Ministerul de Externe de la Varşovia le-a cerut cetăţenilor polonezi să evite călătoriile neesenţiale în străinătate.

Ţara central europeană cu 10 milioane de locuitori raportase cele mai multe decese zilnice pe cap de locuitor din lume timp de mai multe zile, conform datelor Universităţii Johns Hopkins.

Sistemul medical din Ungaria a fost supus unui stres extrem, a afirmat guvernul, în pofida unui program de vaccinare în care deja o cincime din populaţie a fost imunizată - unul dintre cele mai rapide din Europa.

Marţi, în spitalele din Ungaria erau internaţi peste 12.000 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 1.492 erau conectaţi la ventilatoare, a precizat guvernul.

Peste 20.000 de persoane au murit din cauza consecinţelor infectării cu coronavirus în Ungaria, care este lovită de un puternic nou val de îmbolnăviri cu COVID-19, relatează DPA.

Numărul deceselor de la începutul pandemiei a crescut cu 189 luni, ajungând la 20.161, a anunţat Comitetul de Criză din Ungaria.

Cu aproape 10 milioane de locuitori, Ungaria are una dintre cele mai ridicate rate de decese cauzate de COVID-19 raportat la populaţie.

Autorităţile au raportat luni 7.263 de infectări, adăugând că 12.291 de persoane sunt tratate în prezent în spital, iar 1.497 sunt conectate la aparate de oxigen.

Numărul ridicat de pacienţi în spitale a adus sistemul de sănătate în pragul colapsului. Există indicii că unităţi de terapie intensivă concepute pentru opt pacienţi ajung să fie ocupate şi de până la 40 de bolnavi, a declarat la postul de televiziune ATV directoarea adjunctă a Uniunii Medicilor, Judith Toth.

Vârsta medie a pacienţilor în stare gravă este de asemenea în scădere, din cauza noilor variante ale virusului, mai contagioase. "În unele spitale, persoanele între 65 şi 70 de ani nu pot fi conectate la ventilatoare din cauză că unităţile de terapie intensivă sunt deja ocupate de pacienţi tineri", a spus ea.

Conform portalului de ştiri 444.hu, rata de incidenţă a infectărilor la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni a fost de 1.197.

  

Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Polonia a crescut, ajungând la aproximativ 30.000 pe zi

Ministerul de Externe de la Varşovia le-a cerut cetăţenilor polonezi să evite călătoriile neesenţiale în străinătate, în contextul pandemiei de COVID-19, transmite miercuri thenews.pl.

Într-o declaraţie, MAE polonez susţine că cetăţenii trebuie să ţină cont de potenţialele dificultăţi în a reveni în ţară, dar şi de restricţiile de trafic aerian şi de regulile privind carantina.

De asemenea, un alt element care trebuie avut în vedere este reprezentat de posibilele examinări medicale suplimentare solicitate de autorităţile din ţara de destinaţie.

Potrivit noilor reguli intrate în vigoare marţi, călătorii care sosesc în Polonia dinspre alte ţări din spaţiul Schengen trebuie să intre în carantină, cu excepţia cazului în care fac dovada unui test negativ la COVID-19 efectuat în ultimele 48 de ore.

Persoanele venite din ţări situate în afara spaţiului Schengen, aşadar şi din România, vor intra automat în carantină la sosirea în Polonia.

Toţi călătorii sosiţi în Polonia vor avea ocazia de a face un test COVID-19, iar în cazul unui rezultat negativ cerinţa de carantinare va fi ridicată. 

Polonia intenţionează să vaccineze împotriva COVID-19 cel puţin 10 milioane de persoane până la finalul lunii iunie, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia, Piotr Müller, transmite dpa.

''Cred că cifra va fi chiar mai mare, dar prefer să vorbesc cu prudenţă'', a declarat Müller.

Până în prezent, Polonia a vaccinat 3,86 milioane de persoane contra noului coronavirus. Aproximativ 2 milioane dintre cei 38 de milioane de polonezi au primit două doze ale vaccinului.

Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, Polonia aşteaptă şi 300.000 de doze de vaccin produs de Johnson&Johnson, a precizat sâmbătă ministrul sănătăţii Adam Niedzielski.

În ultima perioadă numărul noilor cazuri de COVID-19 în Polonia a crescut, ajungând la aproximativ 30.000 pe zi. În cele mai afectate regiuni ale ţării, ambulanţele trebuie să meargă de la un spital la altul pentru a găsi un pat liber pentru pacienţi.

În spitalele poloneze sunt trataţi în prezent aproape 30.000 de pacienţi COVID-19, în creştere cu 850 în ultimele 24 de ore.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, Polonia a înregistrat 2,27 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care aproximativ 52.000 au fost fatale. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite