Un teolog și fost profesor de chimie, ales în fruntea Bisericii Ciprului

0
Publicat:

Organismul de conducere al Bisericii Ciprului l-a ales sâmbătă pe Georgios, un teolog şi fost profesor de chimie, în fruntea sa, în locul arhiepiscopului Hrisostom al II-lea care a trecut la Domnul, scrie Reuters.

Georgios, Arhiepiscop al Bisericii Ciprului. FOTO EPA EFE
Georgios, Arhiepiscop al Bisericii Ciprului. FOTO EPA EFE

Georgios, 73 de ani, va conduce această biserică ortodoxă care dispune de o vastă influenţă politică şi socială în Cipru, scrie Agerpres.

Georgios a fost ales de majoritatea celor 16 membri din Sfântul Sinod cipriot.Custode al Bisericii după trecerea la Domnul a lui Hrisostom al II-lea, Georgios i-a fost apropiat arhiepiscopului care, printre altele, a recunoscut independenţa Bisericii Ortodoxe Ucrainene faţă de Rusia, aminteşte Reuters.

În urma votului public exprimat la 18 decembrie, noul arhiepiscop a fost ales dintre trei candidaţi. După votul din 18 decembrie Georgios se afla pe locul doi, la distanţă mare în spatele lui Athanasios de Limassol.

Athanasios, considerat un ultra-conservator de către adversarii săi, dar foarte iubit de credincioşi, a câştigat votul public şi la ultimele alegeri pentru funcţia de arhiepiscop ce au fost desfăşurate în anul 2006, dar nu a preluat conducerea nici atunci în urma jocurilor de culise desfăşurate de alţi clerici, mai scrie sursa citată. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite