Un sondaj BBC arată că sute de mii de români şi bulgari vor să muncească în Marea Britanie. Nigel Farage: „Povestea este mult mai şocantă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul UKIP, Nigel Farage FOTO Reuters
Liderul UKIP, Nigel Farage FOTO Reuters

Postul BBC a fost acuzat de interpretare greşită a rezultatelor propriului sondaj privind imigrarea muncitorilor români şi bulgari în Marea Britanie şi de inducerea în eroare a populaţiei.

Potrivit unui articol publicat de sondajului BBC care arăta că temerile britanicilor referitoare la o invazie a imigranţilor români şi bulgari sunt nejustificate, liderul formaţiunii naţionaliste UKIP (UK Independence Party), Nigel Farage, a declarat că povestea este „mult mai şocantă“.

BBC a relatat că 8,2% dintre români şi 13,6% dintre bulgari au precizat că Marea Britanie figurează în topul ţărilor în care ar vrea să se mute. De asemenea, 4,6% dintre români şi 9,3% dintre bulgari au declarat că este prima lor opţiune.

Potrivit liderului UKIP, Nigel Farage, statisticile arată că „37% (dintre bulgari) s-au gândit să se mute într-un alt stat european în ultimii cinci ani“, în timp ce, dintre români, „33% s-au gândit să se mute într-un alt stat european în ultimii cinci ani“. Pentru 338.000 de români şi 689.000 de bulgari, Marea Britanie ar fi prima opţiune, susţine el.

Numărul celor care doresc să se mute în Marea Britanie depăşeşte astfel un milion de persoane, a declarat Farage, adăugând că „dacă transformi procentele, povestea este cu mult mai şocantă decât sugerează“ BBC.

„Este o perversitate să sugerezi că nu sunt motive de îngrijorare“, a mai spus el, arătând că peste 70.000 de români sunt intervievaţi în această perioadă, în scopul obţinerii unui loc de muncă, peste 50.000 caută o slujbă cu ajutorul unei firme de recrutare, iar peste 70.000 de români şi aproape 90.000 de bulgari încearcă la ora actuală să găsească o locuinţă în Marea Britanie.

Pe de altă parte, un think-tank britanic cunoscut pentru acurateţea  previziunilor sale sugerează că aproximativ 50.000 de bulgari şi români vor sosi anual în Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite