Un primar maghiar propune construirea unui gard la frontiera Ungariei cu Serbia, pentru a opri valul de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul unui sat maghiar propune construirea unui gard de-a lungul frontierei dintre Ungaria şi Serbia, cu scopul de a opri imigraţia masivă, scrie Associated Press.

În fiecare săptămână, sute de imigranţi din Kosovo, Albania, Siria sau Afganistan trec frontiera Ungariei solicitând autorităţilor de la Budapesta azil pentru a dobândi statutul de refugiat.

Satul Ásotthalom din sudul Ungariei reprezintă una dintre cele mai frecvente rute ale imigranţilor. După ce primesc statutul de refugiat, majoritatea lor aleg să îşi continue călătoria spre Europa de Vest, având ca destinaţie ţări precum Germania sau Suedia.

„În prezent, frontiera nu este supravegheată deloc. Pot trece foarte bine terorişti sau infractori”, a declarat Laszlo Toroczkai, primarul satului Ásotthalom. 

În opinia sa, Ungaria ar trebui să utilizeze mai bine fondurile Uniunii Europene destinate protecţiei frontierelor pentru a construi un gard la graniţa sa cu Serbia. 

Deoarece Ungaria este inclusă în spaţiul Schengen, migranţii, odată ajunşi în această ţară şi după ce au dobândit statutul de refugiat, au posibilitatea să circule fără paşaport până în alte ţări din vestul Europei. 

Anul trecut, peste 26.000 de persoane, din peste 60 de ţări, au trecut ilegal frontiera Ungariei. Comparativ, în 2004, anul în care Ungaria a aderat la Uniunea Europeană, au fost înregistrate doar 34 de cazuri asemănătoare.

De asemenea, anul trecut Ungaria a primit peste 35.000 de cereri de azil, un număr aproape dublu faţă de anul 2013 când au fost înregistrate 18.000 de asemenea cereri.

image

FOTO BBC

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite