Un parlamentar britanic demisionează, după ce a pledat vinovat la acuzaţia de obstrucţionarea justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru britanic al Energiei, Chris Huhne FOTO AFP
Fostul ministru britanic al Energiei, Chris Huhne FOTO AFP

Fostul ministru britanic al Energiei, Chris Huhne, şi-a dat demisia din Parlament, după ce a recunoscut în faţa instanţei că şi-a convins fosta soţie să accepte o penalizare cu trei puncte pentru depăşirea vitezei legale, deşi el se afla la volanul autovehiculului. Huhne ar putea ispăşi câteva luni de închisoare pentru obstrucţionarea justiţiei.

În faţa unui judecător din Londra, Huhne a recunoscut luni că este vinovat de acuzaţiile care i se aduc, relatează cotidianul britanic „The Daily Telegraph”. „Am pledat vinovat astăzi, nu pot spune mai multe cât timp un process este în desfăşurare,  dar, după ce mi-am asumat responsabilitatea pentru ceva ce s-a întâmplat în urmă cu 10 ani, cel mai corect este să-mi dau demisia din Parlament, lucru pe care îl voi face în scurt timp", a declarat luni dimineaţă liberal-democratul.

Huhne, un membru important al Partidului Liberal-Democrat, a demisionat din funcţia de ministru al Energiei în februarie 2012, când a fost pus sub acuzare.

Chris Huhne rămâne în libertate pe cauţiune, în aşteptarea sentinţei, o decizie care va fi pronunţată la o dată ulterioară.

La audierea de în urmă cu o săptămână, Huhne a pledat ''nevinovat'' la aceeaşi infracţiune. Fosta sa soţie Vicky Pryce, care a fost pusă sub acuzare pentru aceeaşi infracţiune în acelaşi timp, a pledat ''nevinovat'' la o audiere anterioară.

Practic, Huhne şi-a schimbat poziţia de la o săptămână la alta. La înfăţişarea de săptămâna trecută, liberal-democratul a pledat nevinovat la aceeaşi acuzaţie. Acelaşi lucru l-a făcut şi fosta lui soţie, Vicky Pryce, care nici acum nu-şi recunoaşte vina. Femeia în vârstă de 60 de ani este judecată, de asemenea, pentru obstrucţionarea justiţiei.

Totodată, Pryce este acuzată că în perioada 12 martie - 21 mai 2003 „a informat în mod fals autorităţile” că se afla la volanul unei maşini care a încălcat limita legală de viteză, primind în acest sens trei puncte de amendă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite