Un anticiclon african aduce temperaturi sahariene în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă v-aţi programat concediul în Italia, trebuie să ştiţi că meteorologii anunţă o săptămână de foc, cu temperaturi de până la 44 de grade Celsius, ca urmare a unui anticiclon african care traversează această ţară.

Italia se confrunta cu temperaturi extreme Foto arhivă
Italia se confrunta cu temperaturi extreme Foto arhivă

Urmează o săptămână cu temperaturi sahariene în Italia, pentru că temperaturile vor atinge 44 C în Sicilia și Sardinia şi 40 C la Roma și Florența. Specialiştii avertizează că acesta este doar primul val de căldură cauzat de un anticiclon african.

Temperatura maximă este cu 10 grade peste media sezonieră, au avertizat meteorologii, care spun că valul de căldură sahariană „va cuprinde în curând întreaga țară”. Astfel, marți valorile maxime vor urca până la 32-34 de grade Celsius în centrul-nord și peste această valoare în Puglia, Sicilia și Sardinia, iar de miercuri până vineri, va avea loc o nouă creştere semnificativă a caniculei.

Termometrele vor înregistra 39-40°C la Roma, Napoli, Terni, Macerata, Florența, Forlì și Ferrara, în timp ce vor ajunge la 42-44°C în părțile interioare ale Sardiniei și Siciliei.

La sfârșitul săptămânii viitoare, anticiclonul va pierde din forță, însă se vor produce fenomene meteo extreme, precum ploi foarte puternice în nord și o scădere generală a temperaturilor în toate regiunile.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite