UE a votat rezoluţia privind drepturile omului în Ungaria. Europarlamentarii maghiari acuză de „dictatură“ Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul ungar Krizstina Morvai acuză Uniunea Europeană de dictatură, ca urmare a votului din Comisia pentru Libertăţi Civile, cu privire la situaţia respectării drepturilor fundamentale în Ungaria. Comisia LIBE a votat în urmă cu scurt timp rezoluţia cu recomandările UE pentru guvernul de la Budapesta, cu 31 de voturi pentru, 18 împotrivă şi 9 abţineri.

Morvai a desfăşurat un banner în plenul Parlamentului European şi în faţa raportorului  Rui Tavares, pe care scria EU dictatorship. Deputatul european face parte din controversatul partidul de extremă dreaptă din Ungaria, Jobbick

Raportul iniţiat de LIBE a examinat standardele şi practicile din Ungaria referitoare la drepturile fundamentale. Proiectul analizează compatibilitatea schimbărilor constituţionale şi legislative recente în domeniul pluralismului media şi independenţei justiţiei cu legislaţia şi valorile UE. 

Textul, la care deputaţii europeni au propus 551 de amendamente, include recomandări pentru instituţiile UE privind asigurarea respectării drepturilor fundamentale în Uniune. Fiecare amendament a fost votat individual. 

Uniunea Europeană s-a arătat îngrijorată de modificările asupra legii fundamentale, pe care guvernarea premierului Orban le-a promulgat în martie la Budapesta. Comisa de la Veneţia s-a implicat în elaborarea unor recomandări ale UE pe care Ungaria ar trebui să le ia în considerare, pentru a evita sancţiuni de la Bruxelles. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite