Ucraina a lansat „Inițiativa Kiev” în colaborare cu țări vecine, printre care și România, anunță Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul discursului său de luni seară, Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a demarat „un nou format diplomatic și de securitate”, denumit „Inițiativa Kiev”, ce are ca rol consolidarea relațiilor cu țările vecine, printre care se numără și România.

Zelenski anunță lansarea "Inițiativei Kiev"                                             FOTO EPA-EFE
Zelenski anunță lansarea "Inițiativei Kiev" FOTO EPA-EFE

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că un nou format diplomatic, cunoscut sub numele de Inițiativa Kiev, a fost fondat luni. În prezent vor fi implicați în acest proiect vecinii Ucrainei: România, Polonia, Ungaria, Slovacia dar și statele baltice. 

Un nou format diplomatic și de securitate, Inițiativa Kiev, a fost fondat astăzi. Vecinii europeni ai Ucrainei participă deja la lucrările sale. Aceștia sunt Polonia, Ungaria, România, Slovacia și statele baltice. Vom implica treptat și alte țări. În formatul Inițiativa Kiev activitatea se desfășoară la nivelul consilierilor de politică externă ai șefilor de stat”, a anunțat Volodimir Zelenski, potrivit Digi24

Zelenski consideră că această inițiativă va ajuta țara sa în parcursul euro-atlantic.  

Inițiativa este o linie foarte promițătoare a activității noastre în direcția euro-atlantică”, a mai adăugat Zelenski.

Consilierul prezidențial Luminița Odobescu a reprezentat România 

În cadrul reuniunii de înalt nivel organizată de Zelenski, România a fost reprezentată de consilierul prezidențial pentru afaceri europene Luminița Odobescu. 

Am participat astăzi, la Kiev, la invitaţia părţii ucrainene, la reuniunea la nivel înalt intitulată 'Iniţiativa Kiev', alături de Şeful Oficiului Preşedintelui Ucrainei şi de omologii din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Ungaria. Am abordat subiecte legate de invazia Federaţiei Ruse, inclusiv o evaluare strategică la şase luni de la declanşarea războiului, aspecte vizând integrarea europeană şi euro-atlantică a Ucrainei, precum şi sprijinul acordat statului vecin de comunitatea internaţională în multiple domenii”, a transmis Luminiţa Odobescu pe Facebook.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite