Turcia începe relaxarea restricţiilor anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţul a fost făcut de către preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE
Anunţul a fost făcut de către preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Turcia va începe relaxarea restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, după ce numărul de cazuri noi a scăzut la aproximativ 5.000.

Carantina generală impusă pentru zilele de duminică şi restricţiile de timp de circulaţie pe timp de noapte (după ora 19:00) în toate zilele sunt principalele măsuri la care se va renunţa începând cu data de 1 iulie, conform preşedintelui turc, Recep Erdogan

Acesta a precizat că vor fi ridicate şi restricţiile pentru transportul public, iar instituţiile publice vor reîncepe să funcţioneze după programul normal.

Turcia a început treptat în ultima perioadă să relaxeze  restricţiile dure impuse la începutul primăverii – lockdown-ul total a fost limitat doar la zilele de duminică, iar restaurantele s-au deschis cu un număr redus de clienţi. Numărul cazurilor zilnice a scăzut accelerat de la vârful de 60.000 din aprilie, după intrarea în vigoare a restricţiilor.

Ankara se aşteaptă ca scăderea numărului de cazuri şi accelerarea programului său de vaccinare va duce la o revenire a sectorului său turistic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite