Trei zile de rugăciune în Bulgaria, pentru a combate cazurile de sinucideri tot mai frecvente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Musulmanii bulgari se roagă pentru bunăstarea naţiunii FOTO Reuters
Musulmanii bulgari se roagă pentru bunăstarea naţiunii FOTO Reuters

Începând de vineri şi timp de trei zile, principalele religii din Bulgaria se vor ruga împreună pentru pace, sănătate şi bunăstare, în încercarea de a combate valul de sinucideri şi pesimism din ultima perioadă, generat de situaţia socio-economică a ţării, informează presa internaţională. Rugăciunile comune au fost cerute de preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev.

Weekendul de rugăciune vine după ce în ultima lună şapte persoane s-au autoincendiat, protestând astfel împotriva sărăciei şi nivelului ridicat de corupţie. Cinci dintre aceştia au murit, iar doi se află în stare gravă. Alţi 200 de bulgari s-au sinucis de la începutul anului.

De aceea, joi, preşedintele bulgar i-a convocat pe liderii principalelor comunităţi religioase din ţară - ortodocşi, musulmani, catolici, evanghelişti şi iudei - la reşedinţa sa din Sofia şi le-a cerut să se roage împreună pentru binele ţării. „Să ne rugăm pentru a pune capăt extremismului şi sinuciderilor. Să ne rugăm pentru a trece cu răbdare şi demnitate prin această criză politică şi socială”, a afirmat preşedintele bulgar.

Lideri religioşi aparţinând mai multor culte au acceptat să ţină rugăciuni speciale în toată ţara pe toată durata sfârşitului de săptămână, informează novinite.com.

„Pentru a depăşi obstacolele, trebuie să ne învăţăm cu toţii lecţia şi să avem mai multă credinţă. Credinţa a menţinut unită ţara noastră de-a lungul secolelor, iar acum ne va ajuta să credem în puterea şi în viitorul nostru”, a spus preşedintele bulgar în timpul unui discurs adresat naţiunii.

Mai multe spitale au anunţat în această săptămână că oferă consultări psihologice gratuite, într-o încercare de a pune capăt acestei tendinţe negative.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite