Trei persoane, anchetate pentru „ucidere din culpă” în accidentul din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

Trei persoane sunt vizate de ancheta preliminară pentru "ucidere din culpă", deschisă după accidentul de autocar soldat cu cel puţin 38 de morţi, duminică seara, în sudul Italiei, au anunţat joi surse judiciare citate de agenţia Ansa, relatează AFP.

Ancheta procurorului Rosario Cantelmo, de la Parchetul din Avellino, va trebui să stabilească o eventuală responsabilitate a lui Gennaro Lametta, fratele şoferului autocarului mort în accident şi proprietarul firmei de transport, şi a altor două persoane care lucrau pentru compania de autostrăzi Autostrade, a căror identitate nu a fost dezvăluită.

Autocarul transporta aproximativ 50 de pasageri, toţi originari din provincia Napoli, care se întoceau din pelerinaj.

Acesta a intrat cu viteză pe o zonă în coborâre din apropiere de Avellino, la aproximativ 50 de kilometri est de Napoli, şi s-a lovit de vehiculele care circulau în faţa lui, provocând un carambol.

Ulterior, autocarul s-a lovit de bariera de securitate a viaductului şi a căzut de la 30 de metri. Mai mulţi pasageri au fost aruncaţi afară din vehicul.

Autocarul avea 800.000 de kilometri la bord. Ancheta va încerca să afle dacă starea tehnică a acestuia îi permitea să circule. Cu atât mai mult cu cât mai multe piese s-ar fi desprins şi ar fi căzut pe şosea în kilometrul care a precedat accidentul.

Calitatea barierei de protecţie lovită de autocar este, de asemenea, pusă în discuţie. Este vorba despre o barieră de ciment importată din Statele Unite, de tip "New Jersey". Înălţimea sa redusă, ineficientă pentru vehiculele înalte, ar fi cauzat răsturnarea autocarului în loc să îl oprească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite